Translate

2014-08-23

Důležitá informace !

Vážení a milí hosté!
 
V červenci  2014 jsme zahájili výstavbu klasického kanadského srubu !

Jistě vás hned napadne otázka, kde ?!
Kde jinde než na Šumavě !!
A to z mnoha důvodů – Šumavu miluju, srub se tam hodí a naši hosté tam rádi jezdí. I když Kovářská je také čím dále více oblíbená..:)
A kde na Šumavě ?
Srub bude stát v obci Strašín v části Lazny. Na krásném místě, až na konci obce u lesa. Jedna hranice pozemku je tvořena potokem, tedy na zahradě bude přírodní jezírko, to ke srubu patří..:).
Obec Strašín leží na hranici Chráněné krajinné oblasti Šumava asi 10 km jihovýchodně od Sušice a 6 km severovýchodně od Kašperských Hor v okrese Klatovy v nadmořské výšce 605 m
Strašín a okolí je velmi malebné místo s velmi dávnou historií, která sahá až ke Keltskému osídlení. V současné době je to klidné krásné místo předurčené k pěším toulkám do okolí, ale i k jízdě na kole a v zimně k jízdě na běžkách, ale jsou dostupné i sjezdovky na Churáňově a na Javorníku.
Srub sice bude klasický kanadský, ale nebojte se bude vybaven všemi vymoženostmi 21. století  (elektřina, koupelny, kotel, teplá voda atd..), ale vše bude řešeno, tak aby celek působil především svým uklidňujícím dojmem, který z takto koncipovaného domu přímo sálá.
Stavba takového srubu není úplně jednoduchá. V současné době se musí celý srub kompletně postavit u společnosti, co celou stavbu realizuje. Pak se rozebere a odveze se na Šumavu. To bude někdy v září 2014. Tam už se nyní připravují základy. Do listopadu se vše zase znovu postaví na místě a pak se nechá celá stavba stát až do příštího jara. Celá stavba si sesedne až o 19cm…! V létě 2015 se začnou dodělávat vnitřní prostory srubu a okna atd. A když půjde vše podle plánu, tak pro vás, pro naše hosty, by srub měl být připraven k používání na zimní sezonu 2015/2016.

 
 
...v budoucím obýváku...
 
...v předsíni..:)...
 
..."bojová" porada nad základy...
 
 
 
...takto si základy označil Waldemar /náš milovaný labrador/...
 
...pod terasou...