Translate

2017-01-03

Zimní inspirace poblíž Kovářské

Boží Dar - středisko zimních sportů

Zimní sporty

Tím správným místem pro sport, rekreaci a odpočinek v panenské přírodě centrální části Krušnohoří je Boží Dar. Tři km od tohoto nejvýše položeného města v České republice (1 028 m) se nachází nejvyšší hora Krušných hor Klínovec (1 244 m) s horským hotelem, rozhlednou a lyžařským sjezdovým areálem.

Průběžně upravované běžecké stopy v délce cca 70 km s návazností na stopy v sousedním Německu jsou jedny z nejkvalitnějších v České republice nejen svým profilem, ale především přírodními scenériemi, kterými jsou vedeny.

Ke sjezdovému lyžování a snowboardingu jsou přímo v obci určeny dva lyžařské areály pro děti, začátečníky a mírně pokročilé.

Na jeden z nich pak navazuje Ski areál Boží Dar – Neklid se špičkovým českým Snowparkem, Klínovec jih a následně Klínovec sever, na kterých jsou k dispozici celkem 2 lanové dráhy a 11 lyžařských vleků.

V Božím Daru jsou též doprovodné služby pro turisty jako je poskytování ubytování ve všech kategoriích, stravování, lyžařské snowboardové školy, půjčovny sportovního vybavení, balneo, masáže, směnárny, snowtubing apod.

Náhorní planina s nadmořskou výškou nad 1 000 metrů láká a vybízí k pohybu v Národní přírodní rezervaci Božídraské rašeliniště, Přírodním parku Zlatý Kopec nebo na území NATURY 2000 s názvem Krušnohorské plató.