Translate

2022-07-31

Na kole v okolí Kovářské - Krušné hory

 Užijte si jízdu na kole po obou stranách Krušných hor – české i německé. Díky projektu Cíl3 „Cykloregion Krušné hory“ vzniklo propojení souběžně vedoucích magistrál: Krušnohorské na české straně a dálkové trasy Sächsische Mittelgebirge na německé straně.

Krušné hory z české i z německé strany vás překvapí svou romantickou krajinou s malebnými scenériemi horské přírody. Krása vodních přehrad, rašelinišť a skalních útvarů i divokost horských luk je pro mnohé ještě stále neobjevenou oblastí a pro cyklisty představuje ideální místo k objevování zapomenutých koutů našich hor. 

Díky projektu Cíl3 „Cykloregion Krušné hory – propojení nadregionálních cyklotras v česko-německém Krušnohoří“ vznikl nový cykloregion propojující Krušnohorskou magistrálu se sousledně běžící cyklotrasou na německé straně hranice. Je jí jedna z nejvýznamnějších dálkových cyklotras v Německu protínající několik horských oblastí. Jmenuje se Saská středohoří – „Sächsische Mittelgebirge I-6“. Obě cyklotrasy spojují propojky, které jsou v terénu viditelně označeny a poskytují tak snadnou a přehlednou orientaci. Česká magistrála má číslo 23 a označuje jí žlutá tabulka s číslem, saská magistrála je značena logem oranžového cyklisty. Propojky poznáte podle toho, že na cedulce protínající obě trasy je z jedné poloviny české značení a z druhé saské.

Síť tras tvoří v Krušných horách téměř 600 kilometrů

Spojením dvou dálkových hřebenových tras, 250 km na saské a 170 km na české straně, vznikla rozsáhlá cyklistická síť o celkové délce 600 km, spojená novými, dobře vyznačenými propojkami. Dvanáct propojek spojujících výše uvedené hlavní cyklotrasy vedoucí příhraniční oblastí nabízí skutečně pestrou škálu výletů pro náročné sportovce i „sváteční“ milovníky cykloturistiky. Informace o tomto jedinečném regionu, tipy na výlety a návrhy tras různých obtížností naleznete na webových stránkách krusnehory.eu.

Podél stezek navíc přibývají informační cedule s podrobnou mapou a dalšími informacemi o hlavních turistických zajímavostech v blízkosti tras, s tipy na výlety i zajímavostmi o okolní přírodě. Na saské straně je podrobně vyznačeno a rovněž v češtině popsáno dvacet atraktivních okruhů.

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/aktivity/cykloregion-krusne-hory-na-kole-po-obou-stranach-k