Translate

2022-01-17

Krušné Hory - Sport areál Klíny - zdroj Kudy z Nudy

Rodinné středisko Sport areál Klíny v Krušných horách se rozkládá východně od centra obce Klíny v nadmořské výšce 720 m n. m. nedaleko přechodu Mníšek (Deutscheinsiedel). Sjezdovky v areálu jsou situovány severovýchodním směrem, což zaručuje na místní nadmořskou výšku dobré a stálé sněhové podmínky.

Zimní Skiareál Klíny

Sport areál Klíny se rozkládá východně od centra obce Klíny v nadmořské výšce 750 m n. m., cca 6 km od Litvínova a cca 5 km od silničního hraničního přechodu do SRN Mníšek/Deutscheinsiedel. Parkoviště na je Klínech zdarma, vč. parkoviště P4 pro běžkaře na Mračném vrchu. Přichystáno je pro vás 5 sjezdovek lehké až střední obtížnosti, snowpark a sáňkařská dráha. Pohodlný návrat k horní stanici vám zajistí čtyřsedačková lanovka Doppelmayer a lyžařský vlek K1 – Poma.

 

V areálu se nachází čtyřsedačková lanovka Doppelmayr 4-CLF s neodpojitelnými vozy a rozběhovým pásem, zmodernizovaný vlek Poma a další rozšířené sjezdovky. Pohodlné večerní lyžování umožňuje osvětlení centrální sjezdovky podél lanovky, dostatek sněhu zajišťuje automatický systém umělého zasněžování (od firmy Snowstar). Snowboardisté si zde užijí skvělý snowpark s osvětlením a největším BigAirem v ČR.

Sjezdovky jsou denně upravovány, celý areál je možno technicky zasněžit, sjezdovky K2 "Slalomák" a K4 "Poma" jsou uměle osvětleny. Sjezdovka K2 "Slalomák" je homologována pro závody ve slalomu v kategoriích žáci, junioři, dospělí.

V těsné blízkosti areálu, na Mračném vrchu (850 m n. m.), jsou udržované okruhy pro běžecké lyžování s návazností na Krušnohorskou bílou stopu (250 km lyžařských tratí ve východní části Krušných hor).

 

Snow park na sjezdovce Slalomák

I v letošní sezóně bude v areálu na Klínech kromě sjezdovek, lanovky a vleků, také snowpark. Je vám bližší freeskiing a snowboarding více než sjezdové lyžování nebo běžky? Tak to si zaručeně přijdete na své! Můžete se těšit na dvě linie překážek - nízké a střední obtížnosti. Po celou zimní sezónu se o snowpark starají shapeři a rolba Pistenbully 400 s navijákem.

· Skoky

· Raily 

· Boxy (Dancefloor 6 m a rovná bedna 6 m)

· ... a další zábavné překážky jako barel, plastová trubka